Krastavci se sastoje od 95,2 % vode. Postoji vrlo dobar razlog zašto se krastavci koriste u njezi kože. U kozmetičkim proizvodima pokazali su se kao izvrsno sredstvo protiv bora, hidratizirajući i štiteći kožu od starenja.
Njegovi sastojci čiste slobodne radikale, poboljšavaju antioksidativni potencijal i sprečavaju pretjeranu proizvodnju ugljičnog oksida u situacijama rizičnima za zdravlje.
KRASTAVAC
CELER
BLITVA
JABUKA
ŠPINAT
KELJ
LIMUN
ĐUMBIR
Kalorije
Kcal
Proteini
g
Sol
g
Masti
g
Fruktoza
g
Ugljikohidrati
g
* vrijednosti mogu varirati +/- 2 % ovisno o veličini i zrelosti sastojaka
* hranjive vrijednosti se odnose na 100ml
BOLESTI SRCA
ARTRITIS
ALERGIJE
MIGRENE
VID
KOŽNE BOLESTI
IMUNITET
GLIKEMIJSKI INDEKS
REGULACIJA KRVNOG TLAKA
POTIČE IZBACIVANJE VODE IZ ORGANIZMA
Za razliku od drugog povrća svojstva krastavca do nedavno nisu imala zasluženu pozornost. To se vremenom sve više mijenja jer je riječ o biljci koja pruža jedinstvenu kombinaciju ljekovitih sastojaka.
Zahvaljujući fitonutrijentima krastavac ima jedinstvena antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva.
Fitonutrijenti iz krastavca ključni su za antioksidativna i protuupalna svojstva ove izvanredne namirnice. Oni pospješuju vaše zdravlje u kombinaciji s tradicionalnim antioksidansima poput vitamina C, beta-karotena ili mangana, koji su također prisutni u krastavcu.
prepun fitokemikalija te vitamina C+ A koji imaju snažna antioksidativna svojstva. Antioksidanti su jedno od naših najboljih oružja protiv preranog starenja, razvoja karcinoma i drugih kroničnih bolesti.
Špinat je također izvrstan izvor željeza potrebnog za zdravu imunološku funkciju, te folne kiseline (nositelja vitamina B) ključne za proizvodnju crvenih krvnih stanica i prevenciju anemije.
Istraživanja su pokazala da smanjuje rizik od raka za čak 34 posto. Vitamin A i C, vlakna, folna kiselina, magnezij i 13 različitih flavonoida pomažu u borbi protiv raka, posebno debelog crijeva, pluća i raka dojke, a dokazano je da je izuzetno uspješan u sprečavanju pojave agresivnog raka prostate.
Povećanje
energije
Ubrzanje metabolizma
Bolja
koncentracija
Gubitak
težine
Jačanje
imuniteta
Normalizacija probave
Izbacivanje
toksina
Bolji i
dulji san
Naša hrana bi trebala biti naš lijek i obratno.
Hipokrat